15:00

FK Romme Krona

Referat: Sundborns GoIF - FK Romme Krona

3:e raka!

I eftermiddags tog Sundborn emot borlängelaget FK Romme Krona hemma på Sundens IP i en minst sagt gassande värme. Efter att ha släppt in 0-1 i slutet av en från GoIF:s sida idéfattig och seg 1:a halvlek vänder laget på steken i 2:a halvlek via en tidig kvittering från August Enarsson Bernard samt ett matchavgörande mål av Joel Sjögren ca 10 minuter från slutet. Det var alltså 2 riktiga byagrabbar som stod för målskyttet idag, vilket inte hör till vanligheten! Sundborn har därmed inlett höstsäsongen med 9 av 9 möjliga poäng.

Matchens sponsor AB Karl Hedin Bygghandel utsåg Matchens Lirare i de båda lagen där bortalagets målskytt Johan Bjernhed Nordahl tog emot utmärkelsen i Romme medan Mustafa Alibakhshi prisades i GoIF.

Sundborn inleder matchen utan att hitta in i något tempo. Laget blir för bekväma med boll och tar för lång tid på sig i bollflyttandet. När laget väl försöker hitta upp i banan känns det chansartat och de förlorar mycket bollinnehav. I sista minuten av halvleken tappar hemmalaget fokus i försvarsspelet och släpper igenom en längre boll som leder till ett friläge som ovan nämnde bortaspelare stänker in via ett lågt avslut invid första stolpen. Ett tungt mål att släppa in i det läget, även om Romme skapat de bättre målchanserna i en halvlek där GoIF haft ett visst spelövertag.

Sundborn kommer ut mer påkopplade efter paus och får igång spelet omgående. Laget får en viktig tidig utdelning när August Enarsson Bernard behärskat stöter in Jonathan Filipssons ribbretur från nära håll. GoIF nöter därefter sakta men säkert ner motståndarna där det blir tydligt att sundbornsspelarna överlag besitter mer ork än dem. Hemmalaget kommer till fler och fler lägen och det osar katt om bortalagets målbur, även om Romme hotar hemmalaget med jämna mellanrum. Sundborn skapar dock fler och klarare målchanser men är ineffektiva i sista momentet. Med ca 10 minuter kvar avlossar Mustafa Alibakhshi ett skott utifrån varpå Joel Sjögren påpassligt stöter in returen till 2-1. Sundborn har därefter flera bud på spiken i kistan men utökningen uteblir, dock är spelarna kloka och lugna i slutet av matchen och tar till sist kontrollerat hem 3 poäng.

August Enarsson Bernard tilldelades Matchens Lirare-hatten av Martin Bergenholtz efter en fin insats på vänsterkanten - och ett ovanligt mål därtill!

Nu har Sundborn 2 raka spellediga helger framför sig då, som tidigare är känt, både Vansbro AIK och IF Nornan dragit sig ur serien. Nästa match spelas således borta mot Bjursås IK söndagen den 4:e september.